NARUCITE "TAMO I OVDE" DVD
 

 

Trenutno se prikazuje na SHOWTIME kanalu u Americi tokom Juna i Jula 2011. Do sada u biskopskoj distribuciji u Americi, Nemackoj, Svajcarskoj, Grckoj i Madjarskoj. Prodat do sada u 15 teritorija.

TAMO I OVDE

dugometražni igrani film

O FILMU
Reditelj i scenarista je Darko Lungulov.

Producenti filma su: Đordjije Leković, Vladan Nikolic, Branislav Trifunovic, David Nemer i Darko Lungulov, a producentska kuća je "Kino Kamera" iz Beograda u saradnji sa Penrose Films GmbH & Co i JORONI Film GmbH iz Berlina i Here and There Productions iz USA. Koproducenti Penrose Film : Katja Siegel, JJulia.

Darko Lungulov je dobitnik nagrade "Balkan Fund" na 47. međunarodnom filmskom festivalu u Solunu za scenario "Tamo i ovde".

Film je finansijski podržan od Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Ministarstva za kulturu Republike Srbije. Generalni sponzor filma je Raiffeisen banka.

Prvi deo filma je snimljen za 12 dana na 25 lokacija u Njujojorku i okolini (Menhetn, Bruklin, Kvins i Long Ajland).

Drugi deo filma snimljej je u Beogradu Marta 2008me godine. Snimanje je trajalo 18 dana.

KRATAK SADRŽAJ
Robertu, depresivnom Njujorčaninu i propalom muzičaru stiže rešenje o prinudnom iselenju zbog neplaćene kirije. On unajmljuje Branka, “svežeg” emigranta iz Srbije, koji radi selidbe sa svojim kombijem, da mu pomogne. Branko očajnički želi da dovede svoju devojku Ivanu iz Srbije u Ameriku, ali ona ne može da dobije vizu. Branko plaća Robertu put do Beograda da tamo oženi Ivanu kako bi ona dobila “vereničku vizu”.

Dok u Beogradu čeka na ostatak dogovorenog novca, Robert je smešten kod Brankove majke, Olge. Ne znajući za celu kombinaciju, Olga postepeno upoznaje Roberta, a njena vedrina polako leči njegovu depresiju. Branku u Njujorku iskrsava problem zbog kog ne može da pošalje ostatak dogovorenog novca…

EKIPA FILMA
Glavnu ulogu, lik Roberta, igra Dejvid Tornton (David Thornton), poznat po filmovima “Civil Action” (sa Džonom Travoltom), “John Q” (sa Denzelom Vošingtonom) i u najnovijem filmu Džona Turtura “Romance&Cigarettes”.

Legendarna pop-zvezda Sindi Lauper (Cyndi Lauper) igra Rouz, Robertovu bivšu devojku. Dobitnik je muzičkih nagrada Grammy i glumačkih Ammy nagrada. Njene pesme pojavljuju se u više od 40 filmova, a prodala je više od 50 miliona albuma u celom svetu. Pesma sa njenog najnovijeg albuma biće u filmu, reči su inspirisane pričom filma “Tamo i ovde”.

Mirjana Karanović tumači lik Olge, Brankove majke, dok Branka igra Branislav Trifunović. U ulozi Ivane je mlada glumica Jelena Mrđa. Komšija Tošu igra Fedja Stojanović.

Antone Pagan igra Hosea Escobara, Portorikanca koji “pomaže” Branku u Njujorku. Antone Pagan je poznat po filmovima “Mulberry Street” i “El Cantante”, TV-serijama "Law & Order: Criminal Intent" i “Sopranos”.

Kostimograf je Zora Mojsilović, kreator kostima u filmovima "Život je čudo" - Emira Kusturice, "Guča" - Dušana Milića, "Bure baruta" - Gorana Paskaljevića, “Vizantijsko plavo” – Dragana Marinkovića, TV serijama i više od 70 pozorišnih predstava.

Direktor fotografije je nemački snimatelj MatiasŠoning (Mathias Schöningh) čija su poslednja dva filma “House is Burning” i “Pool of Princesses” bila nagrađena na Kanskom i Berlinskom festivalu.

Mirko Ilić, proslavljeni grafički dizajner iz Njujorka, je kreativni savetnik, kreator logoa i grafičkog dizajna.

Autor muzike je Dejan Pejović, koji je za muziku u filmu Dušana Milića “Guča” nominovan za evropskog Oskara 2007.

Darko Lungulov, reditelj i scenarista, završio je filmske studije na City College of New York. Radio je kao režiser i producent dokumentarnih filmova u produkciskoj kući Spiral Pictures/Ross Institute. Njegov film “Bekstvo” (“Escape”) osvojio nagradu publike na Hamptons International Film Festivalu 2004. godine. Film je prikazan na festivalima: Amsterdam International Documentary Film Festival 2004; FEST 2005; Leipzig Documentary Film Festival 2005, Santiago de Chile 2006.

Producent Djordjije Lekovićje studirao film u Rimu i Njujorku. Kao direktor fotografije, reditelj ili producent snimio je pet dugometražnih filmova. Film “Polikarp”, u kome glumi Charles Durning, je njegov rediteljski debi, a nedavno ga je je za distribuciju u Americi otkupila kuća Universal.

KinoKamera DOO je producentska kuća iz Beograda čiji su osnivači Đorđije Leković i Darko Lungulov, nastala upravo radi realizacije filma “Tamo i ovde”.