NARUCITE "TAMO I OVDE" DVD
 

Regensburg/Nemacka, 10 - 19 oktobar 2011 u 19 i 21h

Srbija je ove godine u focusu internacionalnog festivala umetnosti i kulture u podunavskom regionu - Donumenta u Regensburgu, Nemacka, od 15.9. do 5.11. 2011. TAMO I OVDE ce biti prikazan u subotu, 15.10. // 19.00h i u nedelju, 16.10. // 19.00h u filmskoj galeriji u okviru Nedelje filma iz Srbije.
http://www.donumenta.de/programm/donumenta-film2011e.pdf

http://www.donumenta.de/

6. 6. 2011

Tamo i ovde pocinje da se prikazuje na SHOWTIME kanalu u Americi. Prikazace se 10 puta u toku Juna i Jula 2011, SHOWTIME ima18 miliona pretplatnika. http://www.sho.com/site/movies/movie.do?seriesid=0&seasonid=0&episodeid=137431

14. 4. 2011

Tamo i ovde pocinje da se prikazuje u bioskopima u Grckoj
http://www.artandlife.gr/Athina-edo_ki_ekei_ranteboy_sto_beligradi_here_and_there

25. 2. 2011

TAMO i OVDE izlazi na DVD i Blue Ray izdanju u Nemackoj. Dostupan preko Amazon.de
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B004CJX3UO/dvdinside

4.11.2010

U nedelju 7, novembra 2010. Reziser Darko Lungulov prisustvovace specijalnom prikazivanju u Pittsburgh, PA SOUTHSIDE WORKS CINEMA 425 Cinema Drive Pittsburgh, PA Za karte i za vise informacija: George Topich: georgetopich@verizon.net ili zvati na 412.847.0822

13.7.2010

Nagrada za Tamo i ovde u Spaniji na 15. Ournese Inetrnational Festival - Young Jury Award

20.7.2010

Popularnost "Tamo i ovde" na Imdb.com je porasla 5681% na Imdb.com ove nedelje.
http://www.imdb.com/title/tt1118045/

13.7.2010

"Tamo i ovde' je izdat na DVD-ju u SAD danas. Narucite DVD ovde.

5.7.2010

"Tamo i ovde'"ce se do poctka Septembra prikazati u 24 garda u SAD.


22.3.2010.

Tamo i ovde pocinje sa prikazivanjem u nemackim bioskopima u 25 gradova 22 aprila 2010.

10.2.2010.

Za najpopularniji film u protekloj godini Oskar popularnosti
je dodeljen reditelju Darku Lungulovu za ostvarenje "Tamo i ovde".

28.01.2010

Medjunarodna federacija filmskih kriticara- FIPRESCI, Srbija za
najboljeg reditelja u 2009 izabrala je Darka Lungulova.
Glumicom godine u 2009-oj proglašena je Mirjana Karanović za u ulogu u TAMO I OVDE.

23.11.09

Tamo i ovde zauzeo drugo mesto po glasovima publike na Internacionalnom festivalu u Solunu.

22.11.09

Mirjana Karanovic osvojila je dve Special Mention nagrade za ulogu Olge u Tamo i ovde, i to na: Festival autorskog filma, Arras, Francuska

09.11.09

TAMO I OVDE osvojio 7 nagrada na 3 razlicita internacionalna festivala!
Cinema Tous Ecrans Festival, Svajcarska:
Najbolja rezija * Best Directing Award - Reflet d’Or pour la meilleure rÈalisation
Nagrada internacionalne kritike*International Critics Award -Prix FiPRESCi de la Critique internationale
TITRA Nagrada *Prix Titra Film SA Encouragement ‡ la distribution cinÈma ( Award to distributor)
Fort Lauderdale International , SAD:
Najbolja rezija stranog filma *Best Director of Foreign film - Darko Lungulov
Najbolji glumac *Best Actor in Foreign Film - David Thornton
Nagrada Duh Nezavisnog filma *Spirit of Independence Award
Orlando International Festival, SAD:
Najbolji strain film *Best Foreign Film Award

28.08.09

Mirjana Karanovic i David Thornton nagradjeni na Niskom festivalu. Nagradu kritike FIPRESCI Srbija za najbolju glumicu na 44. “Filmskim susretima” dobila je Mirjana Karanović kao i Povelju za izuzetnu žensku ulogu. Američki glumac Dejvid Tornton, bio jedan od gostiju 44. “Filmskih susreta”, a postao je dobitnik novoustanovljene Povelje za izuzetnu glumu stranog glumca.

09.09.09

U bioskopima u Srbiji - premijera u TC UŠĆE

07.20.09

TAMO I OVDE osvojio specijalnu NAGRADU ZIRIJA SONY D-Cinema Special Jury Award na Skip City International Festival u JAPANU

07.06.09

Darko Lungulov osvojio nagradu za najbolju reziju, a Mirjani Karanovic nagrada za najbolju zensku ulogu za “Tamo i ovde” na SOFEST festivalu

06.18.09

Tamo i ovde izabran od strane kriticara casopisa Variety u progam VARIETY CRITICS CHOICE: EUROPE NOW na festivalu KARLOVY VARY 2009

06.18.09

MIRJANA KARANOVIC osvojila nagradu za najbolju zensku ulogu na Cinema City Festivalu u Novom sadu za ulogu Olge u Tamo I ovde.

06.16.09

DAVID THORNTON osvojio nagradu za najbolju musku ulogu na Hoboken International Film Festivalu, SAD 2009 za ulogu ROBERTA u TAMO I OVDE.

01.05.09

TAMO I OVDE osvojio nagradu BEST NY NARRATIVE na festivalu TRIBECA 2009.

04.24.09
REUTERS pise Michelle Nichols
CYNDI LAUPER NA PLATNU SA SUPRUGOM
Isecak iz vesti:
Film "Tamo i Ovde" koji je u zvanicnoj selekciji Tribeca Festivala, filmski kriticari opisuju kao jedan od 10 najboljih filmova koje vredi videti na festivalu. Ugledni filmski magazin Variety je napisao da je to "nezan, izuzetno dopadljiv film"
http://uk.reuters.com/article/email/idUKTRE53N4P620090424
 
04.23.09
Variety kritika
U Najvaznijem magazinu filmske indusrtije Variety izasao je iziuzetno povoljan prikaz filma posle premijere na Tribeca festivalu Film je uvscen u 10 Filmova koje morate vidfeti na Tribeci od strane kriticar drugo najvazijeg filmskog magazina Screen International Howard Feinstina.
Iz kritike:
Kriticar RONNIE SCHEIB izmedju ostalog kaze:
Opustena studija likova nam donosi divna otkrica tempiaran divnim strpljenjem, sarkastican istocno Evropsku humor pomesan sa blagim osecajem absurdnosti posleratne stvarnosti, sa iskusnom glumicom Mirjanom Karanvic koja mu daje divnu dozu svedenosti. Nezan, izuzetno dopadljiv film, pametna varijacija nekolko skorasnjih "emigranstkih" filmova kao 'Posteilac" (The Visitor) i "Godbay Sol" ima sansu da dobije art-house distribuciju pre nego sto ode na kablovsku televiziju.
04.21.09

Kriticar Sreen Internationala Howard Feinstein uvrstio Tamo i ovde medju 10 filmova koje treba gledati na Tribeka Festivalu

http://www.indiewire.com/article/ten_to_watch_at_tribeca/

 
04.17.09

DAVID THORNTON I CINDI LAUPER CE BITI NA CRVENOM TEPIHU TRIBEKA FESTIVALA U Cetvrtak 23 April. 21h

 
04.16.09

Tri rezisera sa ovogodisnjeg Tribeca festivala pricaju sa direktorom Festivala Davidom Kwokom o njihovim filmovima snimljenim u Njujorku Bradley Rust Gray (The Exploding Girl), Julio DePietro (The Good Guy) i Darko Lungulov (Here and There).

http://www.tribecafilm.com/festival/features/Programmer_Roundtable_Films_Set_in_New_York.html

 
04.16.09
INTERJU SA REZISEROM DARKO LUNGULOVOM NA INDIEWIRE.COM
Intervju mozete procitati ovde.
 
04.15.09
BEOGRADSKA I NJUJORSKA EKIPA FILMA ZAJEDNO NA TRIBEKA PREMIJERI
David Throntonu (ROBERT), Cyndi Lauper (ROSE), Antone Paganu (JOSE) i Max Kingu (GEORGE) pridruzice se Branislav Trifunovic (BRANKO) Jelena Mrdja (IVANA) Goran Radakovic (MIRKO) i reziser Darko Lungulov koji dolaze iz Beograda na svetsku premijeru filma na Tribeca Festivalu.
Ostali clanovi ekipe koji ce biti prisutni; direktor fotografije Mathias Schoeningh, kompozitor Dejan Pejovic, kostimografi Zora Mojsilovic (Beograd) Laura Schwartz (Njujork), scenografi Phil Buccellato (Njujork), Marija Jocic (Beograd), sound dizajner Roland Vajs, producenti: George Lekovic, Vlad Nikolic, David Nemer, ko producenti: Jim Stark, Katja Siegel, Goran Petmil.
 
09.23.08
SINDI LOPER DOLAZI U BEOGRAD NA PREMIJERU FILMA "TAMO I OVDE"
Na svečanoj premijeri filma reditelja i scenariste Darka Lungulova "Tamo i ovde", koja je planirana za februar sledeće godine, uz srpsku glumačku ekipu beogradskoj publici će se pokloniti američki glumac Dejvid Torton i njegova supruga Sindi Loper. Iako su do sada postojale samo indicije, menadžer Dejvida Tortona potvrdio je dolazak ovog glumačkog para. Kako Dejvid nije krio oduševljenje Beogradom, često ističući da je srpska prestonica "neotkriveni grad" u koji bi se uvek rado vratio, ne iznenađuje ni zvanična potvrda dolaska ovog poznatog para.

U ostvarenju nastalom u produkciji Kino kamere, glavnu glumačku postavu čine Dejvid Torton, Mirjana Karanović, Branislav Trifunović, Sindi Loper, Feđa Stojanović, Jelena Mrđa, Mirjana Đurđević i Goran Radaković. Osim što je odigrala epizodnu ulogu, poznata američka pop pevačica i glumica, napisala je i jednu od pesama za film. Postoji mogućnost saradnje sa Dejanom Pejovićem, kompozitorom orginalne muzike za film, koji će uraditi aranžman Sindine pesme.

Ova filmska priča prati i ukršta živote njujorškog saksofoniste i srpskog emigranta, povezujući njihove i sudbine njima dragih ljudi na relaciji Beograd - Njujork. Autentični kadrovi sa ulica ova dva grada snimani su u više navrata prošle i ove godine, a zahvaljujući sredstvima iz Fonda Filmskog centra Srbije, od 16. do 19. septembra u Njujorku su dosnimljene i poslednje scene.

 
09.15.08
Od 16 - 20 Septembra vrši se dosnimavanje scena na lokacijama u New York-u za šta su sredstva obezbedili Filmski Centar Srbije i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Film je u završnoj fazi montaže slike, a uskoro počinje i postprodukcija zvuka, kolor obrada slike i labaratoriska obrada.
 
08.20.08
Tamo i Ovde na Sarajevo Film Festivalu

Film „Tamo i ovde“ biće predstavljen na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u petak, 22.avgusta u 10h u sklopu programa CineLink work in progress.

CineLink je deo Sarajevo Film Festivala posvećen industrijskom aspektu filma i gostima festivala nudi posebnu priliku da se upoznaju sa filmskim radnicima iz regionalne filmske industrije, a poseban naglasak se stavlja na mlade filmske autore, producente i režisere i njihove najnovije projekte i produkcije, kao i filmove koji su još u fazi snimanja. Najbolji delovi ove regionalne produkcije se predstavljaju stranim distrubuterima, televizijskim kućama i festivalskim selektorima, te će se ekipa filma „Tamo i Ovde“ u Sarajevu predstaviti sa 45 minuta montiranog materijala.